Najboljši SSL certifikat za podjetje

Najboljši SSL certifikat za podjetje

Če ste že kaj raziskovali SSL certifikate, najbrž veste, da jih lahko razdelimo v tri osnovne kategorije. Obstajajo namreč domenski, poslovni in razširjeni SSL certifikati, ki se razlikujejo v nekaterih bistvenih elementih. Največja razlika je vsekakor v stopnji preverjanja pred samo izdajo. Pri domenskem se opravi le verifikacija domene, medtem ko se pred izdajo poslovnega in razširjenega certifikata preveri tudi podjetje. Predvsem pri izdaji slednjega je verifikacija legitimnosti podjetja zelo temeljita.

V današnjem prispevku ne bom šel v podrobnosti, kako SSL certifikat deluje. Osredotočil sem bom na to, da vam pojasnim, kateri je najboljši SSL certifikat, namenjen podjetju. In ker je najboljši, je temu primerna tudi cena. Pa vendar … če si ga lahko privoščite, vam ga toplo priporočam.

Brez dvoma: najboljši je razširjeni SSL certifikat

Razširjeni SSL certifikat lahko ponudi vse, kar ponujata domenski in poslovni SSL certifikat, poleg tega pa ima še veliko dodatno prednost. Ko ga boste namestili na svojo spletno stran, se vam bo na vrhu brskalnika – ob URL naslovu – prikazal zelen okvirček, v katerem bo zapisano ime vašega podjetja. Zagotovo ste to že kdaj opazili, na primer pri spletni trgovini Mimovrste.com.

SSL certifikat - Mimovrste.com

Prikaz naslovne vrstice spletne strani z nameščenim razširjenim SSL certifikatom.

Kaj je tako posebnega pri tem zelenem okvirčku? Vsekakor to, da takoj pade v oči. Spletno mesto z nameščenim razširjenim SSL certifikatom zares izstopa, vse več uporabnikov spleta pa se tudi zaveda, kaj okvirček pomeni. Lahko bi rekel, da gre za sinonim varnosti. Če boste naleteli na spletno trgovino z zeleno naslovno vrstico, ste lahko prepričani, da gre za verodostojno podjetje, ki vas zagotovo ne bo prineslo naokrog.

Vpliv občutka varnosti na poslovne rezultate

Pomislite … če se boste v spletni trgovini počutili varno, se boste prej odločili za nakup, mar ne? V kolikor se vam bodo ob nakupu porajala vprašanja, če boste naročeno blago zagotovo prejeli, pa nakupa najverjetneje sploh ne boste zaključili. Raje boste poiskali drugo spletno trgovino, ki bo izgledala bolj verodostojno, pa četudi boste za enak izdelek plačali nekoliko več.

Vsekakor niste edini, ki razmišlja tako. Opravljenih je bilo veliko študij, ki so dokazale, da razširjeni SSL certifikat pozitivno vpliva na poslovne rezultate. Njegov učinek je v največji meri viden v spletnih trgovinah. Največja neodvisna trgovina z obutvijo v Veliki Britaniji, Fitness Footware, je po namestitvi beležila kar 16,9 % večjo spletno prodajo. Obenem se je zapustna stopnja košarice zmanjšala za zavidljivih 13,3 %. Si lahko mislite, kako hitro so dobili povrnjen strošek za investicijo v SSL certifikat? Najbrž v le nekaj dneh.

Kako do razširjenega SSL certifikata?

NEOSERVSem vas prepričal, da tudi sami investirate v razširjeni SSL certifikat? Odlično, to je bil tudi moj namen, saj sem prepričan, da boste s svojim poslom napredovali za še eno stopničko. Vaši spletni strani bodo obiskovalci bolj zaupali, se na njej dlje časa zadržali, preverili večje število strani oziroma izdelkov, se hitreje odločili za nakup, manjkrat izpraznili spletno košarico in podobno.

SSL certifikat lahko kupite pri nekaterih ponudnikih spletnega gostovanja ali pa pri izdajatelju samemu. Svetujem vam, da ga naročite kar pri ponudniku gostovanja, saj vas bo tam stal manj, poleg tega pa vam ga bo ponudnik najverjetneje tudi namestil na vašo spletno stran. Pri NEOSERV.si vam je na voljo razširjeni SSL certifikat Comodo EV SSL, ki je cenovno dostopen, namestitev pa vam bo ponudnik opravil brezplačno. Comodo je največji izdajatelj SSL certifikatov na svetu, zato je podprt v vseh sodobnih brskalnikih, ljudje pa mu tudi najbolj zaupajo.