Kako zaslužiti s pomočjo spleta?

Kako zaslužiti s pomočjo spleta?

Splet je postal del našega življenja. Po spletu brskamo za informacijami, se izobražujemo, se zabavamo in seveda tudi služimo. Ne vsi, a to še ne pomeni, da ne bi mogel prav vsak nekaj malega zaslužiti preko spleta. Na voljo je kar nekaj načinov, kako do tovrstnega zaslužka, zato smo se v tokratnem članku posvetili prav temu.

Če ste do danes menili, da za zaslužek s pomočjo spleta potrebujete posebna znanja, morda programiranje ali kaj podobnega, temu ni povsem tako. Seveda v določenih primerih vsekakor potrebujete tudi to, a kar nekaj možnosti za zaslužek se odpira povsem običajnim uporabnikom spleta.

1. Odprite spletno trgovino

Imate dobro idejo ali pa ste razvili svoj produkt, ki ga morate nekako spraviti v promet? Postavite spletno trgovino in zaslužite preko spleta. Nobenega kontakta s strankami ne boste potrebovali, le nudenje morebitne pomoči preko e-pošte in oddaja pošiljk na pošto.

Morda pa niti tega ne. V spletni trgovini lahko prodajate digitalne produkte. Lahko napišete kakšno e-knjigo ali spletni vodič. Morda imate umetniško žilico in znate izdelati unikatne digitalne voščilnice. Tudi te lahko precej enostavno prodajate preko spleta.

2. Zaslužite s pomočjo Google AdSense oglasov

Google na svoji platformi AdSense ponuja lastnikom spletnih strani dodaten zaslužek. Če imate v lasti dobro obiskano spletno stran, se enostavno registrirajte v AdSense račun, sledite navodilom in s pomočjo HTML kode na svojo stran vstavite Googlove oglase. Tam se bodo potem prikazovali oglasi podjetij, ki so za svojo promocijo izbrala iskalnik Google in njegova orodja ter platforme.

Koliko boste s tem zaslužili, je težko napovedati, saj je zaslužek odvisen od tega, kakšni oglasi se bodo vrteli na vaši strani. Google tematsko poveže oglaševalce in ustrezne spletne strani, zato je pomembno, da ste zelo dobri v kakšni posebni niši, kot je na primer moda ali potovanja. Poizkusiti ni greh, stane pa tudi nič.

3. Affiliate programi

Veliko podjetji, predvsem spletnih trgovin, ponuja svoje affiliate programe. To pomeni, da so lastnikom spletnih strani na voljo posebne kode, ki jih vstavijo na spletno stran, tam pa se nato prikazujejo oglasi oziroma izdelki podjetja, pri katerem boste odprli affiliate račun.

Gre dejansko za zelo podobno zadevo kot v prejšnjem primeru z Google oglasi, le da ste pri Googlu plačani od klika na oglas, v primeru affiliate pa vam pripada določen procent od prodaje, ki je bila generirana preko kupca, ki je v spletno trgovino prišel z vašega naslova.

4. Pišite blog

Imate smisel za pisanje in imate veliko znanja iz kakšne nišne kategorije? Pišite svoj blog, zgradite bazo rednih bralcev in nato ponudite oglasni prostor podjetjem, ki bi v vaših bralcih prepoznala potencialne kupce zase. Če torej veliko veste o modi in modernih čevljih, pišite članke na to temo in ponudite oglaševanje trgovinam z obutvijo.

5. Postanite administrator spletnih strani ali socialnih omrežij

Če ste dobri v pisanju, ob tem pa veste nekaj malega o WordPressu, vam verjetno ne bo pretežko najti nekaj podjetij, ki potrebujejo redno osveževanje svojih vsebin na spletnih straneh. Vse skupaj navadno za seboj potegne tudi redne objave na socialnih omrežjih, oboje pa seveda lahko za vas pomeni precej dober zaslužek.