Izvirna uporaba dekorativnih nalepk v poslovne namene

Izvirna uporaba dekorativnih nalepk v poslovne namene

Dekorativne ali stenske nalepke so v zadnjih letih precej priljubljene za domačo uporabo, saj marsikdo z njimi popestri svoj dom. Gre za hitro, enostavno in poceni dekoracijo, katere prednost je v tem, da ni stalna, saj lahko dekorativne nalepke po želji tudi enostavno odstranimo. Še veliko bolj kot doma pa se dekorativne nalepke uporabljajo v poslu. Zbral sem nekaj zanimivih primerov uporabe, ki vas bodo morda celo presenetili.

Dekorativne nalepke za otrokom prijazno gostilno

Mlad gostilničar, ki je od staršev prevzel vodenje gostilne na podeželju, si je s stenskimi nalepkami pomagal pridobiti sloves otrokom prijazne gostilne. V njegov gostinski lokal so namreč veliko zahajale družine, da se otroci tako med čakanjem na jedi kot potem, ko jih pojedo, običajno dolgočasijo, pa je seveda vsem znano. Tako je naročil dekorativne nalepke, ki imajo podobo enostavnih družabnih iger (človek ne jezi se in mlin) ter jih nalepil na jedilne mize. Dodal je še figure iz lesa, in ko je družina čakala na jedi, se je lahko sproti zabavala z igro.

Otroška stenska nalepka

Dodatne dekorativne nalepke je namestil tudi v zelo majhen otroški kotiček. V njem so sicer mizica in stolčki za barvanje, a to je otrokom premalo. Tako je na eno steno nalepil dekorativne nalepke, ki predstavljajo mesto, in dečki lahko po cestah po steni vozijo avtomobilčke. Drugo steno je prekril z magnetno tablo, na kateri je stenska nalepka, ki ima obliko velike čarobne hišice. Deklice nanjo pritrjujejo drobne lutke z magnetki, ki se tako sprehajajo iz ene sobane v drugo.

Nalepke, ki popestrijo dolgočasno zrenje v strop

Zobozdravnica zasebnica je sprva hotela dekorativne nalepke zato, da bi se z opazovanjem podob zamotili njeni mlajši pacienti in tako izgubili nekaj strahu pred zobozdravstvenimi posegi. Nato pa je ugotovila, da so stenske nalepke dejansko lahko odlične tudi za odrasle paciente – nenazadnje ti večino časa med skorajda ležanjem na stolu zrejo v strop. Izbrala je različne stenske nalepke, ki pa se medsebojno dopolnjujejo, tako da lahko tudi tiste stranke, ki prihajajo k njej pogosteje, vedno opazijo kakšno novo zanimivo podrobnost. Ker je bilo potrebno stenske nalepke namestiti na strop, kar ni ravno najbolj enostavno, so za delo poskrbeli profesionalci.

Zobna ambulanta

In kakšen je učinek? Menda pacienti ob opazovanju nalepk ugotovijo, da so posegi minili precej hitreje kot običajno, ko se niso imeli med delom zobozdravnice z ničemer zamotiti, prav tako pa zaradi osredotočanja na nalepke ne spremljajo toliko dogajanja in instrumentov, ki se približujejo njihovim ustom, tako da so med delom tudi bolj mirni oziroma imajo manj strahu.

Stenske nalepke in pomoč pri samopodobi

Naslednji primer prihaja s področja zdravega življenja oziroma gibanja. Dekleti, ki sta odprli svoj lasten studio za telovadbo, sta ves čas vedeli, da bosta različne športne vadbe ponujali predvsem ženskam, ki si želijo zmanjšati telesno težo in oblikovati postavo, zato v dvorani za vadbo nista hoteli ogledal. Ker sta vedeli, da imajo ženske zaradi svojega telesa pogosto slabo samopodobo, pa sta stene raje opremili z najrazličnejšimi motivacijskimi napisi, med katerimi so mnogi tudi zabavni in njihove stranke pošteno nasmejejo.

Rezultat? Vadbe so dobro zasedene, saj se ženske na njih počutijo sproščeno in ne mislijo ves čas na to, kako so videti v športni opremi, prav tako pa imajo ves čas spodbudo.